Champglosters


Ga naar de inhoudsopgave

Werkwijze

Na de rui en de shows gaan mannen en poppen samen de voliŽre in.De mannen worden tegen eind Januari apart opgekooid als voorbereiding naar de kweek toe.
De poppen blijven samen in de voliŽre , de lichtsterkte wordt bij mij beiden geleidelijk verhoogd zoals in de natuur, die mede de voeding beinvloedt, zodat tegen de aanvang van de kweek de konditie optimaal is om frustraties te vermijden, zo krijgen de mannen iets meer haver en de poppen iets meer negerzaad om gelijktijdig "op top" te zitten voor hun gezinsuitbereiding.De kooien worden afgewassen en ontsmet.Het spreekt voor zich dat men de nodige hygiŽne toepast, zowel wat de huisvesting als de verzorging van de vogels betreft, het productaanbod is te groot om namen te noemen, probeer regelmatig van product te wisselen om een immuniteit tegen te gaan.Verder: Op onderzoek bij de dierenarts.---------Vogels meenemen---------Meststalen van enkele andere vogels.
Meestal volstaat een kuurtje als volgt:
2 dagen Baycox aan 3 ml. per liter drinkwater (hoe kleiner het dier des te hoger de dosering) wegens niet volledige opname, gevolgd door 5 dagen ESB 3 aan 1 gr. per liter water, waarna 2 dagen komplete vitaminemix en nogmaals 5 dagen ESB 3. Na deze complete kuur zitten de vogels in orde om de kweek aan te vangen, zeker wanneer de dierenarts geen andere vaststellingen heeft gedaan. VoedingEivoer gewennen zodat de basis oke is voor de jongen. Bij mij staat "CEDE" hoog aangeschreven met toevoeging van gekiemde of gekookte zaden. Soms krijgen ze een stukje appel of wortel apart. Zorg dat er steeds een goede voorraad zaad ter beschikking is (de premium van "BEYERS" is super!)

Het Champgloster-team


Terug naar de inhoudsopgave | Terug naar het hoofdmenu